Израел – Йордания

Израел – Йордания
1980

28.08. – 04.09.2018

8дни, 7 нощувки

Ден1
1 ден (03.10.2018 – сряда)

08:00 часа сборен пункт - летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 11:05 часа от терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Израелската Aвиокомпания “Ел Ал”. В 13:35 часа кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Посещение на гр. Яфо - разглеждане на старата част на града и поклонение в църквата „Св. Архангел Михаил. Отпътуване за гр. Лида, поклонение в църквата на православния гръцки манастир, където се намира гробът на Св. Великомъченик Георги. Отпътуване за гр. Витлеем. Настаняване в хотел.Вечеря и нощувка /1/.

Ден2
2 ден (04.10.2018 - четвъртък)

Закуска в 08:00 ч. Отпътуване за границата с Йордания. До 10: 00 ч. паспортна проверка и влизане в Йордания. Посещение в град Джераш. Разглеждане на древния град „Гераса“, построен от гръцкото население през 4 век пр.Христа и достроен от император Адриан през II век след Христа – хиподрума, двореца, амфитеатъра и др. Посещение на православния гръцки манастир Св. Богородица намиращ се близо до гр. Джераш. Настаняване в хотела в гр. Аман. Вечеря и нощувка /2/.

Ден3
3 ден (05.10.2018 - петък)

Закуска в 08:00 ч. Разглеждане на град Аман – амфитеатъра, старата крепост и др. Посещение на Йорданската долина и потапяне във водите на река Йордан, на истинското място, където е кръстен Господ Иисус Христос. Посещение на Мадаба и манастира „Св. Георги“ с известния археологически комплекс на мозайките. Отпътуване за планината Небо – мястото, където Мойсей съзрял Обетованата земя. Отпътуване за гр. Петра. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /3/.

Ден4
4 ден (06.10.2018 - събота)

Закуска в 08.00 ч. От 08:30 ч. разглеждане на каменния град Петра,(с местен екскурзовод) строен от набатеите, наричан още червения град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. В 14:00 ч отпътуване за гр. Акаба- безмитна зона на Йордания. Разглеждане на града и преминаване на граничния пункт за Израел и настаняване в хотел в гр.Елат. Вечеря и нощувка в Елат /4/.

Ден5
5 ден (07.10.2018 -неделя)

Закуска в 08.00 ч. Разходка с лодка с прозрачно дъно в Червено море. Разглеждане на крайбрежните корали, разноцветни риби и други морски видове, живеещи само в Червено море. Отпътуване за Йерусалим. По пътя посещение и изкачване на планината Масада- по желание. По пътя спирка на Мъртво море. Настаняване в хотел в гр. Йерусалим. Вечеря и нощувка /5/.

Ден6
6 ден (08.10.2018 - понеделник)

Закуска в 08.00 ч. Посещение на църквата на Рождество Христово в град Витлеем. Разглеждане на стария гр. Йерусалим – поклонение по “Виа Долороза” - пътя на Христовите страдания, водещ до Гроба Господен. Поклонение пред Голгота и Божи гроб. Посещение на храма „Рождество Богородично”, в пещерата, където се е родила Божията Майка, Елеонската планина (Възнесение Господне). Поклонение в Гетсиманската градина (гроба на Божията майка). Посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с представители на патриаршията (закупуване на пасаван за хаджийство). Вечеря и нощувка /6/.

Ден7
7 ден (09.10.2018 - вторник)

Закуска в 08:00 ч. Посещение в Долината на кръста. Поклонение в грузинския манастир-мястото, където е пораснало дървото, на което е бил разпнат Иисус Христос. Посещение на Ейн Карем , мястото, където се е родил Св Йоан Кръстител. По желание на групата свободно време за посещение на зеленчуковия пазар или МОЛ. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка /7/.

Ден8
8 ден (10.10.2018 - сряда)

Трансфер до летище „Бен Гурион” в Тел Авив и отпътуване за София в 07:15 ч. с полет на Израелската Авиокомпания „Ел Ал”. Кацане на летище София в 10:00 ч.

Цената включва:

 • самолетен билет София – Тел Авив – София; 7 закуски и 7 вечери; 7 нощувки в стаи с две и три легла в хотели три и четири звезди
 • екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския и йорданския туроператори
 • медицинска застраховка
 • входни такси за споменатите обекти
 • водач на групата е български православен свещеник

Цената не включва:

 • Летищни такси – към датата на полета около 135 €
 • Бакшиши за шофьора в Израел и Йордания - по 3 $ на ден.
 • Входна такса за Йордания-45 $
 • Лифт за крепостта Масада – 30 $ - по желание

Необходими документи при записване:

 • ксерокопие на първа страница на валиден задграничен паспорт, най-малко 6 месеца преди изтичането му
 • деца до 18 години, пътуват с декларация от родителите си
 • първоначална вноска: 400 лева в деня на записване; останалата сума се доплаща до 30 дни преди отпътуване.
Необходим брой участници за осъществяване на пътуването: 20 човека.

Туроператорът се задължава при не набран достатъчен брой участници да уведоми потребителите в срок до 20 дни преди отпътуването. ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти

Допълнително в програмата ще бъде организирано:

 • Потапяне във водите на река Йордан, за некръстените – възможност за Свето Кръщение.
 • Среща с духовници от Йерусалимската патриаршия
 • Света литургия на Божи гроб
 • Посещение в Диамантен център
☼Средни месечни температури в Израел      2535°.